Nuorten SM-kisat

Yleisurheilun 14-15- vuotiaiden Suomen mestaruudet ratkottiin aurinkoisessa ja lämpimässä Naantalissa 7-9.8. Ilmajokisia nuoria osallistui kisoihin 8 urheilijaa.

P15 sarjan kuulantyöntäjä Markus Salovaara lähti kisaan ennakkosuosikkina ja lunasti odotukset parantaen ennätystään noin 1.5 metrillä.  Tuloksella 17.63 Markus voitti Suomen Mestaruuden. Tulos on myös Ilmajoen ennätys.  Riku Kankaanpää työnsi ennätyksensä 12.60, mutta putosi harmittavasti kolmelta viimeiseltä kierrokselta ollen lopputuloksissa yhdeksäs. Poikien yhteistulos kuitenkin takasi Markukselle ja Rikulle joukkuekullan.

P14 Sarjan kuulassa joukkue Suomen Mestaruuden toivat myös Jimi Haapamäki ja Lassi Tuomisto. Henkilökohtaisessa kisassa Lassi oli kiinni viimeiselle kierrokselle asti pronssimitalissa, mutta viimeisellä työnnöllään Laitilan Jyskeen Valtteri Valtonen kiilasi edelle. Lassin tulos 12.55 oikeutti nelossijaan. Jimi oli kisan 12.
Lassi Tuomisto osallistui myös perjantaina P14 moukariin. Hän teki kisassa ennätyksensä ja se riitti sijalle 9.

T14 sarjassa Veera Ketonen juoksi perjantaina 300 m aidat sijoittuen hienosti kahdeksanneksi. Pituus oli vuorossa lauantaina. Kisaan osallistui Veera Ketonen ja Oona-Maria Köykkä. Veera sijoittui 11. ja Oona-Maria oli 18. Joukkuekisassa tytöt saavuttivat viidennen sijan.

T15 sarjan Noora Harju juoksi 100 m matkalla itsensä alkueristä välieriin. Lopputuloksissa hän oli 16.

Sunnuntaina 2000 m matkan P14 sarjassa juoksi Samuel Kiviharju. Pojan osallistuminen oli hiuskarvan varassa jalkavamman takia, mutta Samuel juoksi matkan ennätyksensä tuntumaan sijoittuen 21.

Nykyisin Helsingin kisaveikkoja edustava Ilmajokelaislähtöinen Henrik Lounela osallistui P14 sarjassa pituuteen ja kolmiloikkaan. Pituudessa Henrik oli 13. ja kolmiloikassa 15.

7-9.8 olosuhteet suosivat myös 16-17- vuotiaiden Suomen mestaruus kisoja Pietarsaaressa. Ilmajokea kisoissa edusti Aaro Syväniemi. Pituudessa Aaro ponkaisi tällä kertaa sallituissa tuulissa ennätyksensä 6.61, joka on samalla Ilmajoen ennätys ja sijoittui viidenneksi. Kolmiloikassa jo aiemmin Ilmajoen ennätyksen (13.17) hypännyt Aaro sijoittui seitsemänneksi tuloksella 13.16.