Ilmajoen Kisailijat voitti Carunan Nuorten Energiataidot -kisan

Elokuun ajan käynnissä ollut Carunan Nuorten Energiataidot -kisa on päättynyt. Kisassa Carunan verkkoalueen kuusi nuorten parissa toimivaa urheiluseuraa kilpailivat energiaan liittyvillä videoillaan yleisöäänistä. Kokonaisäänimäärä oli lähes 1 300. Tiukan kilpailun ja tasaisten äänimäärien jälkeen voittajaksi selviytyi Ilmajoen Kisailijat, joiden videolla havainnollistettiin eri energiatuotannon muotoja ja kierrätysvinkkejä liikkuen.

Toiseksi eniten ääniä keräsi FC Kirkkonummi, ja kolmanneksi kisassa ylsi Seinäjoki Crocodiles.

Urheiluseurojen kisavideoilla esiteltiin uusia näkökulmia energian säästämisestä, uusiutuvasta energiasta ja energian merkityksestä nyt ja tulevaisuudessa. Kaikki urheiluseurat ovat tehneet merkittävää työtä nuorten energiatietoisuuden edistämiseksi, mikä on energiamurroksen edessä tärkeämpää kuin koskaan aiemmin.

Ilmajoen Kisailijat järjestää toimintaa eri ikäisille yleisurheilusta kiinnostuneille. Yleisurheilu on monipuolista liikuntaa, ja harjoituksissa opitaan monipuolisia perustaitoja.

”Osallistuimme Carunan Nuorten Energiataidot -kisaan innolla, ja nuoret olivat heti mukana ideoimassa ajatuksia energian merkityksestä. Videolla heijastuu esimerkkejä jokapäiväisestä elämästä – mitä energia nuorten arjessa tarkoittaa ja millä tavoin se näkyy. Esimerkiksi kierrättäminen on nuorille luontevaa, samoin kuin treenimatkat pyörällä tai kimppakyydeillä. Aivan kuten levosta, ravinnosta ja unesta, voimme keskustella harjoituksissa myös energiatietoisuudesta. Leikkejä ja harjoituksia voi hyvin kehittää tämän aiheen ympärille, kuten voittovideolla esittelimme”, kertoo Maria Saari Ilmajoen Kisailijoista.

”Haluan kiittää videolla mukana olleita innokkaita nuoria ja isovanhempaa sekä seuramme tähtiurheilijaa kiekonheittäjä Rami Kankaanpäätä, joka löysi heti kalenteristaan aikaa hyvään tarkoitukseen.”

”Palkintosumman käytämme yleisurheilijoiden treenipäivän pitämiseen ja ensi vuoden seuracupin finaalireissun yhteiskyyditykseen ja mahdolliseen yöpymiseen. Raha on hankittu yhdessä lasten ja nuorten kanssa, joten ilman muuta käytämme palkintorahaa yhteisölliseen tekemiseen”, Saari kertoo.

”Olen iloinen, että saimme nämä kuusi urheiluseuraa mukaan. Videot ovat esimerkki siitä, miten pienillä asioilla voi saada paljon aikaan, kun puhutaan energiansäästöstä ja energiaviisaudesta. Halusimme herätellä suomalaisia kiinnittämään huomion siihen, että energiataidot ovat tärkeitä jo ihan nuoresta alkaen –nuorten omaa tulevaisuuttakin ajatellen. Lämmin kiitos vielä kaikille osallistujille”, sanoo Carunan viestintäjohtaja Leena Lehti-Stenholm.

Videoita pystyi äänestämään Carunan kampanjasivulla, ja äänestys oli avoinna kaikille. Voittaja palkitaan 2 000 eurolla. Toiseksi ja kolmanneksi tulleet saavat 600 euroa. Loput osallistujat saavat 100 euron tuen toimintaansa.