Ajankohtaista

Ilmajoen Kisailijat voitti Carunan Nuorten Energiataidot -kisan

Elokuun ajan käynnissä ollut Carunan Nuorten Energiataidot -kisa on päättynyt. Kisassa Carunan verkkoalueen kuusi nuorten parissa toimivaa urheiluseuraa kilpailivat energiaan liittyvillä videoillaan yleisöäänistä. Kokonaisäänimäärä oli lähes 1 300. Tiukan kilpailun ja tasaisten äänimäärien jälkeen voittajaksi selviytyi Ilmajoen Kisailijat, joiden videolla havainnollistettiin eri energiatuotannon muotoja ja kierrätysvinkkejä liikkuen.

Toiseksi eniten ääniä keräsi FC Kirkkonummi, ja kolmanneksi kisassa ylsi Seinäjoki Crocodiles.

Urheiluseurojen kisavideoilla esiteltiin uusia näkökulmia energian säästämisestä, uusiutuvasta energiasta ja energian merkityksestä nyt ja tulevaisuudessa. Kaikki urheiluseurat ovat tehneet merkittävää työtä nuorten energiatietoisuuden edistämiseksi, mikä on energiamurroksen edessä tärkeämpää kuin koskaan aiemmin.

Ilmajoen Kisailijat järjestää toimintaa eri ikäisille yleisurheilusta kiinnostuneille. Yleisurheilu on monipuolista liikuntaa, ja harjoituksissa opitaan monipuolisia perustaitoja.

”Osallistuimme Carunan Nuorten Energiataidot -kisaan innolla, ja nuoret olivat heti mukana ideoimassa ajatuksia energian merkityksestä. Videolla heijastuu esimerkkejä jokapäiväisestä elämästä – mitä energia nuorten arjessa tarkoittaa ja millä tavoin se näkyy. Esimerkiksi kierrättäminen on nuorille luontevaa, samoin kuin treenimatkat pyörällä tai kimppakyydeillä. Aivan kuten levosta, ravinnosta ja unesta, voimme keskustella harjoituksissa myös energiatietoisuudesta. Leikkejä ja harjoituksia voi hyvin kehittää tämän aiheen ympärille, kuten voittovideolla esittelimme”, kertoo Maria Saari Ilmajoen Kisailijoista.

”Haluan kiittää videolla mukana olleita innokkaita nuoria ja isovanhempaa sekä seuramme tähtiurheilijaa kiekonheittäjä Rami Kankaanpäätä, joka löysi heti kalenteristaan aikaa hyvään tarkoitukseen.”

”Palkintosumman käytämme yleisurheilijoiden treenipäivän pitämiseen ja ensi vuoden seuracupin finaalireissun yhteiskyyditykseen ja mahdolliseen yöpymiseen. Raha on hankittu yhdessä lasten ja nuorten kanssa, joten ilman muuta käytämme palkintorahaa yhteisölliseen tekemiseen”, Saari kertoo.

”Olen iloinen, että saimme nämä kuusi urheiluseuraa mukaan. Videot ovat esimerkki siitä, miten pienillä asioilla voi saada paljon aikaan, kun puhutaan energiansäästöstä ja energiaviisaudesta. Halusimme herätellä suomalaisia kiinnittämään huomion siihen, että energiataidot ovat tärkeitä jo ihan nuoresta alkaen –nuorten omaa tulevaisuuttakin ajatellen. Lämmin kiitos vielä kaikille osallistujille”, sanoo Carunan viestintäjohtaja Leena Lehti-Stenholm.

Videoita pystyi äänestämään Carunan kampanjasivulla, ja äänestys oli avoinna kaikille. Voittaja palkitaan 2 000 eurolla. Toiseksi ja kolmanneksi tulleet saavat 600 euroa. Loput osallistujat saavat 100 euron tuen toimintaansa.

Temppukerho alkaa 4.9.

Temppukerho 4-6-vuotiaille lapsille alkaa maanantaina 4.9. Jaakko Ilkan koulun salissa klo 16.45-17.30. Ohjaajina Jiina Niemelä ja Vihtori Vuorinen.

Temppukerhon maksu on 60€ (30€ syyskausi ja 30€ kevätkausi), ja se sisältää lisenssimaksun. Maksut maksetaan yleisurheilujaoston tilille IK/yu FI36 4108 0010 8124 21. Laita viitteeksi urheilijan nimi.

Huom! Täytä myös nettisivujen etusivulta löytyvä urheilijatietolomake, jotta saamme tarvittavat tiedot lisenssiä (ja vakuutusta) varten.

Maastojuoksuja elo-syyskuussa

Syksyn alkaessa järjestetään kaikille avoimia maastojuoksuja Ahonkylän kuntoradalla maanantaisin 14.8. - 25.9. (jos kelit sallivat). Ilmoittautuminen klo 18, juoksut alkavat 18.30. Sarjat ja matkat seuraavasti:

  • T/P5       150 m
  • T/P7       550 m
  • T/P9       550 m
  • T/P11      1,1 km
  • T/P13      1,1 km
  • T/P15      2,2 km
  • T/P17      2,2 km
  • N/M         2,2 km

Huom! Paikkana Ahonkylä. Voit saapua paikalle Metsätähden päiväkodin (Äkkijuhantie 12) pihan kautta.

 

Infoa lisenssistä yleisurheilijoiden huoltajille

Lisenssikauden vaihduttua käytäntöihin on tullut hiukan muutoksia. 

Harjoitusmaksu maksetaan normaalisti. Täältä löytyvät tilinnumero, harjoitusmaksut sekä muut käytännön asiat. 

Uutta on se, että jokaisella urheilijalla pitää nyt olla Suomisportin id-tunnus. Alaikäisen lapsen vanhempi rekisteröityy Suomisportiin osoitteessa https://info.suomisport.fi/ ja lisää lapsen tietoihinsa. Täysi-ikäinen urheilija rekisteröityy itse. Monella saattaa ollakin Suomisport jo käytössä, sieltä huollettavan nimeä klikkaamalla löydätte hänen id-tunnuksensa.

Id-tunnus ilmoitetaan seuralla yhteystietolomakkeella, joka pitää täyttää jokaisesta urheilijasta. Lomake löytyy täältä. Mikäli olet jo ehtinyt täyttää lomakkeen, voit ilmoittaa id-tunnuksen sähköpostitse Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. 

Seuracupin finaalissa Lempäälässä

Kisailijoiden yleisurheilujoukkue matkasi yhteiskyydillä Lempäälän Kisan Yleisurheilun järjestämiin seuracupin finaaleihin. Paikka näihin kisoihin saavutettiin tänä vuonna poikkeuksellisesti yhden Alavudella käydyn  karsintakisan kautta.  Ilmajoen joukkue oli yhteispisteissä 11. Kisan vei nimiinsä järjestävä seura. B-sarjan kisassa oli mukana 16 seuraa ympäri Suomen. Tässä sarjassa kilpailivat 10 001-35 000 asukkaan paikkakunnalla toimivat seurat. Finaalikisassa jokaisen urheilijan keräämä pistesaalis on tärkeä. Kovan kannustuksen ja iloisen tunnelman siivittämänä muutama urheilija pääsi haastamaan omaa ikäluokkaa vanhempia urheilijoita. Aivan kaikissa lajeissa ei ollut Kisailijoiden edustajaa. Koronan vuoksi Suomi-Ruotsi ottelua ei päästy tällä kertaa seuraamaan.

Kisailijoiden joukkueessa urheilivat (suluissa sijoitus): Olivia Laasanen (1.), Oona-Maria Köykkä (9.), Petteri Aitaneva (5.), Neea Mäkelä (5.), Camilla Viitamäki (9.), Lassi Tuomista (4.), Laura-Kaisa Aitaneva (4.), Iida Vainonpää (11.), Juho Saari (9.), Veera Ketonen (3.), Matias Latva-Koivisto (9.), Emilia Latva-Koivisto (3.), Taimi Koskenkorva (11.), Anu Juupaluoma (14.), Jimi Haapamäki (5.), Veikko Vaaranmaa (11.), Juulia Saari (15.), Jiina Niemelä (2.), Tuukka Koskela (15.), Noora Harju (5.), Nea Haapamäki (3.) ja Samuel Kiviharju (5.).

Alakategoriat