Ajankohtaista

Miniolympialaiset pidetään Koskenkorvalla

Pariisin olympiakisat lähestyvät, mutta sitä ennen vuoron saavat Miniolympialaiset Koskenkorvalla tiistaina 9.7. klo 18. Honkalanmäen kentän leikkimielisessä yleisurheilutapahtumassa kierretään liikuntapisteeltä toiselle suoritusmerkintöjä keräten. Miniolympialaisissa on perinteisesti eri lajikokeiluita, mutta myös pisteitä, joissa hyödynnetään yleisurheiluvälineitä sekä yleisurheilun suorituspaikkoja erilaisiin tehtäviin.

Miniolympialaiset on järjestetty ensimmäisen kerran vuonna 1994, jolloin Helsingin EM-kisoihin vapaaehtoistyöhön suunnannut nuorisoryhmä halusi kehittää kotiseuraansa uutta lastentapahtumaa. Tästä ajatuksesta syntyi Miniolympialaiset, joissa tärkeintä on onnistumisen ilo ja eri yleisurheilulajien kokeilu. 1990-luvulla tapahtumaa pidettiin vuosittain, mutta 2000-luvulta lähtien sitä on järjestetty muutamien vuosien välein.

Miniolympialaiset starttaavat juhlallisesti alkumarssilla, olympialipun nostolla sekä yhteisellä alkulämmittelyllä. Näiden jälkeen lähdetään suorittamaan tehtäviä.

Miniolympialaiset ovat koko perheen tapahtuma, johon saavat tulla kaikki halukkaat eikä osallistuminen vaadi ennakkoilmoittautumista. Jokainen osallistuja palkitaan, ja palkintojaon jakamassa Ilmajoen Kisailijoiden oma kasvatti Rami Kankaanpää. Paikalla on myös kioski.

Ilmajoen Kisailijat voitti Carunan Nuorten Energiataidot -kisan

Elokuun ajan käynnissä ollut Carunan Nuorten Energiataidot -kisa on päättynyt. Kisassa Carunan verkkoalueen kuusi nuorten parissa toimivaa urheiluseuraa kilpailivat energiaan liittyvillä videoillaan yleisöäänistä. Kokonaisäänimäärä oli lähes 1 300. Tiukan kilpailun ja tasaisten äänimäärien jälkeen voittajaksi selviytyi Ilmajoen Kisailijat, joiden videolla havainnollistettiin eri energiatuotannon muotoja ja kierrätysvinkkejä liikkuen.

Toiseksi eniten ääniä keräsi FC Kirkkonummi, ja kolmanneksi kisassa ylsi Seinäjoki Crocodiles.

Urheiluseurojen kisavideoilla esiteltiin uusia näkökulmia energian säästämisestä, uusiutuvasta energiasta ja energian merkityksestä nyt ja tulevaisuudessa. Kaikki urheiluseurat ovat tehneet merkittävää työtä nuorten energiatietoisuuden edistämiseksi, mikä on energiamurroksen edessä tärkeämpää kuin koskaan aiemmin.

Ilmajoen Kisailijat järjestää toimintaa eri ikäisille yleisurheilusta kiinnostuneille. Yleisurheilu on monipuolista liikuntaa, ja harjoituksissa opitaan monipuolisia perustaitoja.

”Osallistuimme Carunan Nuorten Energiataidot -kisaan innolla, ja nuoret olivat heti mukana ideoimassa ajatuksia energian merkityksestä. Videolla heijastuu esimerkkejä jokapäiväisestä elämästä – mitä energia nuorten arjessa tarkoittaa ja millä tavoin se näkyy. Esimerkiksi kierrättäminen on nuorille luontevaa, samoin kuin treenimatkat pyörällä tai kimppakyydeillä. Aivan kuten levosta, ravinnosta ja unesta, voimme keskustella harjoituksissa myös energiatietoisuudesta. Leikkejä ja harjoituksia voi hyvin kehittää tämän aiheen ympärille, kuten voittovideolla esittelimme”, kertoo Maria Saari Ilmajoen Kisailijoista.

”Haluan kiittää videolla mukana olleita innokkaita nuoria ja isovanhempaa sekä seuramme tähtiurheilijaa kiekonheittäjä Rami Kankaanpäätä, joka löysi heti kalenteristaan aikaa hyvään tarkoitukseen.”

”Palkintosumman käytämme yleisurheilijoiden treenipäivän pitämiseen ja ensi vuoden seuracupin finaalireissun yhteiskyyditykseen ja mahdolliseen yöpymiseen. Raha on hankittu yhdessä lasten ja nuorten kanssa, joten ilman muuta käytämme palkintorahaa yhteisölliseen tekemiseen”, Saari kertoo.

”Olen iloinen, että saimme nämä kuusi urheiluseuraa mukaan. Videot ovat esimerkki siitä, miten pienillä asioilla voi saada paljon aikaan, kun puhutaan energiansäästöstä ja energiaviisaudesta. Halusimme herätellä suomalaisia kiinnittämään huomion siihen, että energiataidot ovat tärkeitä jo ihan nuoresta alkaen –nuorten omaa tulevaisuuttakin ajatellen. Lämmin kiitos vielä kaikille osallistujille”, sanoo Carunan viestintäjohtaja Leena Lehti-Stenholm.

Videoita pystyi äänestämään Carunan kampanjasivulla, ja äänestys oli avoinna kaikille. Voittaja palkitaan 2 000 eurolla. Toiseksi ja kolmanneksi tulleet saavat 600 euroa. Loput osallistujat saavat 100 euron tuen toimintaansa.

Infoa lisenssistä yleisurheilijoiden huoltajille

Lisenssikauden vaihduttua käytäntöihin on tullut hiukan muutoksia. 

Harjoitusmaksu maksetaan normaalisti. Täältä löytyvät tilinnumero, harjoitusmaksut sekä muut käytännön asiat. 

Uutta on se, että jokaisella urheilijalla pitää nyt olla Suomisportin id-tunnus. Alaikäisen lapsen vanhempi rekisteröityy Suomisportiin osoitteessa https://info.suomisport.fi/ ja lisää lapsen tietoihinsa. Täysi-ikäinen urheilija rekisteröityy itse. Monella saattaa ollakin Suomisport jo käytössä, sieltä huollettavan nimeä klikkaamalla löydätte hänen id-tunnuksensa.

Id-tunnus ilmoitetaan seuralla yhteystietolomakkeella, joka pitää täyttää jokaisesta urheilijasta. Lomake löytyy täältä. Mikäli olet jo ehtinyt täyttää lomakkeen, voit ilmoittaa id-tunnuksen sähköpostitse Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. 

Seuracupin finaalissa Lempäälässä

Kisailijoiden yleisurheilujoukkue matkasi yhteiskyydillä Lempäälän Kisan Yleisurheilun järjestämiin seuracupin finaaleihin. Paikka näihin kisoihin saavutettiin tänä vuonna poikkeuksellisesti yhden Alavudella käydyn  karsintakisan kautta.  Ilmajoen joukkue oli yhteispisteissä 11. Kisan vei nimiinsä järjestävä seura. B-sarjan kisassa oli mukana 16 seuraa ympäri Suomen. Tässä sarjassa kilpailivat 10 001-35 000 asukkaan paikkakunnalla toimivat seurat. Finaalikisassa jokaisen urheilijan keräämä pistesaalis on tärkeä. Kovan kannustuksen ja iloisen tunnelman siivittämänä muutama urheilija pääsi haastamaan omaa ikäluokkaa vanhempia urheilijoita. Aivan kaikissa lajeissa ei ollut Kisailijoiden edustajaa. Koronan vuoksi Suomi-Ruotsi ottelua ei päästy tällä kertaa seuraamaan.

Kisailijoiden joukkueessa urheilivat (suluissa sijoitus): Olivia Laasanen (1.), Oona-Maria Köykkä (9.), Petteri Aitaneva (5.), Neea Mäkelä (5.), Camilla Viitamäki (9.), Lassi Tuomista (4.), Laura-Kaisa Aitaneva (4.), Iida Vainonpää (11.), Juho Saari (9.), Veera Ketonen (3.), Matias Latva-Koivisto (9.), Emilia Latva-Koivisto (3.), Taimi Koskenkorva (11.), Anu Juupaluoma (14.), Jimi Haapamäki (5.), Veikko Vaaranmaa (11.), Juulia Saari (15.), Jiina Niemelä (2.), Tuukka Koskela (15.), Noora Harju (5.), Nea Haapamäki (3.) ja Samuel Kiviharju (5.).

Yleisurheilutoimintaa kesäaikana

Honkalanmäen urheilukentällä Koskenkorvalla järjestetään kesä-heinäkuussa seuraavanlaista yleisurheilutoimintaa:

  • Temppukerho 4-6 -vuotiaille tiistaisin klo 17-18 (2.6. alkaen). Liikettä, leikkiä ja kisailua.
  • Yleisurheilukoulu 7-12 -vuotiaille torstaisin klo 18-19 (4.6. alkaen). Eri yleisurheilulajeja ja lajitekniikoita yleisurheilusta kiinnostuneille tai vähän harrastaneille.
  • Yu-harkat yli 13-vuotiaille torstaisin klo 18-19.30 (4.6. alkaen). Ominaisuuksien kehittämistä ja lajitekniikoita tavoitteellisesti harjoitteleville.

Lisäksi Honkalanmäen kenttä on varattu yleisurheilijoiden itsenäiseen harjoitteluun tiistaisin klo 18-21 ja sunnuntaisin klo 15-17.

Laidunalueen hiekkakenttä keskustassa on varattu lähinnä heittolajien itsenäiseen harjoitteluun keskiviikkoisin klo 18-20. 

Osallistumismaksut

  • Temppukerho 25€/kesä. Hinta sisältää yu-lisenssin ja vakuutuksen (täytä urheilijatietolomake IK:n nettisivuilta).
  • Yleisurheilukoulu 35€/kesä. Hinta sisältää yu-lisenssin ja vakuutuksen (täytä urheilijatietolomake IK:n nettisivuilta). Huom! Ei peritä talven harkkamaksun maksaneilta!
  • Yleisurheiluharkat 35€/kesä. Hinta sisältää yu-lisenssin ja 13-vuotiaiden sekä nuorempien osalta myös vakuutuksen (täytä urheilijatietolomake IK:n nettisivuilta). Huom! Ei peritä talven harkkamaksun maksaneilta!

Maksa osallistumismaksu IK yu-jaoston tilille FI36 4108 0010 8124 21. Laita viitteeksi urheilijan nimi.

Lähde mukaan kivan harrastuksen pariin liikkumaan ja kehittämään taitojasi!

Alakategoriat